Suriyedeki olayların yıl dönümü

Suriyedeki olayların yıl dönümü -Ülkelerindeki olaylardan kaçıp Türkiyeye sığınan ve çadır kentlerde barınan sığınmacılar, ikinci yılı geride kalan iç savaşın sona ermesini istiyor


ŞANLIURFA (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçıp Türkiyeye sığınan ve çadır kentlerde barınan sığınmacılar, iç savaşın sona ermesini istiyor.
     Şanlıurfanın Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesinde bulunan Telhamut Çadır Kentinde yaşayan yaklaşık 20 bin sığınmacıya eğitim, sağlık, barınma, yeme içme gibi birçok hizmet veriliyor.
     Ülkelerinde yaşanan gelişmeleri televizyonlardan takip eden Suriyeliler, daha fazla kan akmaması için dua ediyor. Yaşadıkları topraklara dönmenin hayalini kuran sığınmacılar, olayların bir an önce son bulmasını istiyor.
    
     -Yurdumuza dönmek istiyoruz-
    
     Telhamut Çadır Kentinde mahalle muhtarı olan Ahmet Abu Abdulkadir, Türkiyede işleyen demokrasi modelinin benzerini Suriyede de görmek ve yaşamak istediklerini söyledi.
     İki yıldan bu yana bütün zorluklara rağmen Türkiyenin desteğiyle yaşama tutunduklarını anlatan Abdulkadir, Savaşın bitmesini, tekrar evimize, yurdumuza dönmeyi istiyoruz. Türkiyenin dostluğuna güveniyoruz. Bizi asla yarı yolda bırakmayacaklarını da biliyoruz fakat sadece Türkiyenin çabası, stratejisi yeterli değil. Komşu ülkelerin de savaşın bitmesi için çaba sarf etmesi, bu ateşin sönmesi için mücadele etmesi gerekiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Sait Aydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyedeki olayların yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER