Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkanı Ay: Uluslararası güçler Suriyede yaşananlara karşı üç maymunu oynar vaziyettedirler


DİYARBAKIR (A.A) - MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay, Uluslararası güçler Suriyede yaşananlara karşı üç maymunu oynar vaziyettedirler dedi.
     Ay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyede yaşanan çatışmaların üçüncü yılına girdiğini belirterek, Ortadoğu ve Arap halklarının bir an önce kendi içlerindeki ihtilafları gidererek ve birbirlerinin hak ve hukuklarına saygı göstererek kendi dinamikleriyle bir çözüm geliştirmelerini tek çare olarak düşündüklerini belirtti.
     Suriyeye komşu ülkelerin de ahlaki bir tutum ile sorunun çözümüne katkı sunmalarının kendi halk ve devletlerinin huzuru ve refahı için vazgeçilmez olduğunu ifade eden Ay, şöyle dedi:
     Uluslararası emperyalist sistem bir kez daha gerçek yüzünü gösterdi. Uluslararası güçler Suriyede yaşananlara karşı üç maymunu oynar vaziyettedirler. Ortadoğu ve Arap halkları bir an önce kendi içlerindeki ihtilafları gidermeli, birbirlerinin hak ve hukuklarına saygı göstererek bir çözüm geliştirmelidir. Aksi takdirde küresel paylaşım sistemi içerisinde kendi halklarının bekalarını da tehlikeye sokacaklarını hatırlatmak isteriz. MAZLUMDER olarak Suriye halklarının özelinde tüm Ortadoğu halklarının haklı mücadelelerinin yanında olduğumuzu ve her zaman destekçisi olduğumuzu hatırlatarak, bir an önce kardeş ve komşu kavgasına dönüşen, tarih, coğrafya, kentler ve nesilleri tahrip eden savaşın taraflarını adil bir çözüm üzerinde anlaşmaya davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Ahmet Kaplan / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER