Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Suriyede yaralanarak Türkiyeye getirilen ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Fransız gazetecinin cenazesi Antalyaya gönderildi


HATAY (A.A) - Suriyedeki olaylarda yaralanarak Türkiyeye getirilen ve Hatayda tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Fransız gazetecinin cenazesi Antalyaya gönderildi.
     Yaşamını yitiren Fransız gazeteci Oliver Jean Marie Voisinin cenazesi, Fransız Konsolosluğunca görevlendirilen bir defin şirketinin personeli tarafından Özel Akademi Hastanesi morgundan alındı. Karayoluyla Antalyaya götürülecek olan Voisinin cenazesinin daha sonra havayoluyla Fransaya gönderileceği öğrenildi.
     Özel defin şirketinin çalışanı Murat Alp, hastane morgu önünde yaptığı açıklamada, Voisinin cenazesinin sabah saatlerinde Antalyada olacağını ve oradaki işlemlerin ardından uçakla Fransaya gönderileceğini belirtti.
     Hayatını kaybeden Fransız gazeteci Oliver Jean Marie Voisin, 5 gün önce Suriyede görev yaptığı sırada Esede bağlı ordu birliklerinin düzenlediği saldırıda ağır yaralanmış ve muhalifler tarafından Hatay sınırından Türkiyeye getirilmişti.
     Özel Akademi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Voisin, dün hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Salim Taş-Lale Köklü / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER