Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Suriyenin Haseki Müftüsü Şeyh Nakşibendi: -Herkesin Suriyelilere sırtını döndüğü bir dönemde Türkiyenin bize kucak açması halkın takdirini topladı


ZONGULDAK (A.A) - Suriyenin Haseki Müftüsü Şeyh İbrahim Nakşibendi, Suriyede rejime bağlı güçlerin ülkenin farklı kesimlerinde muhaliflere karşı düzenlediği saldırılara ilişkin Herkesin Suriyelilere sırtını döndüğü bir dönemde Türkiyenin bize kucak açması halkın takdirini topladı dedi.
     Nakşibendi, Alaplı Yarenler İlim ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Suriye için dua ve Kuran ziyafeti programına katılmasının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor zamanlarında Türkiyenin kendileri için attığı adımların anlamlı olduğunu söyledi.
     Suriye halkının Türkiyeye muhacir olarak değil sadece ziyaret amaçlı geldiğini ifade eden Nakşibendi, şunları kaydetti:
     Suriyedeki iç savaş herhangi bir şekilde sona ermeyecektir. Esedin güçleriyle ya da oradaki muhaliflerin çabalarıyla sona erecek bir savaş değil, bunu ancak Yahudi isterse durdurur. Yahudi de burada savaşın durmasını, Esedin ya da muhaliflerin kazanmasını da istemiyor. Yahudiler istiyor ki, taş üstünde taş kalmasın. Suriye harap bir memleket olsun, bizim gücümüzü tehdit edecek bir şey meydana gelmesin. Dolayısıyla bu savaşı ancak Yahudiler durdurabilirler. Savaş bitecek, herkes ölecek, silah, toprak, imkanı kalmayacak, Esed ve muhalif taraf da bitecek, ondan sonra Yahudilerin istediği olacak.
    
     -Suriyede çok fazla talebem öldü-
    
     Nakşibendi, hem Esed hem de muhalif tarafında çok akrabası olduğunu, bunların çoğunun öldüğünü belirterek, şöyle konuştu:
     Benim talebelerimden de çok fazla sayıda ölenler oldu. Biz Suriyeden Türkiyeye ziyaret için geldik. Biz onların zorlamalarıyla ya da sürüp çıkartmalarıyla gelmiş değiliz. Kendi isteğimizle geldik. Türkiyedeki kardeşlerimizin durumu çok daha iyidir. Çok daha rahat hareket ediyorlar. Suriyede binalar yıkılıyor, bombalar atılıyor, oradaki halkımız çok zor durumdadır. Biz burada halimizden çok memnunuz. Herkesin Suriyelilere sırtını döndüğü bir dönemde Türkiyenin bize kucak açması halkın takdirini topladı.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli/Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER