Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -İHH İnsani Yardım Vakfı Teşkilat Başkanı Kesmen: İsrail, zalim bir devlet olamasına rağmen Suriye kadar zulüm yapmıyor


MERSİN (A.A) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Teşkilat Başkanı Ömer Kesmen, İsrail, zalim bir devlet olamasına rağmen Suriye kadar zulüm yapmıyor dedi.
     Kesmen, İHH İnsani Yardım Vakfı Mersin Şubesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Suriye halkının sadece reform istediği için katledildiğini ve zulme uğradığını ifade etti.
     Resmi rakamlara göre Suriyede 67 bin insanın öldürüldüğünü söyleyen Kesmen, şöyle devam etti:
     Bu açıklanan rakamlar. Açıklanmayan ölümlerle birlikte bu sayının daha fazla olduğu kesin. Çünkü ölen birçok insanın kimliği bile tespit edilemedi. Kömürleşmiş, paramparça cesetler vardı. Daha da vahimi yine resmi rakamlara göre 10 binden fazla çocuk öldü. 1 yaşından daha küçük çocuklar katledildi. Lübnan, Gazze gibi birçok savaş bölgesinde bulundum. Ama bu kadar zulmü sadece Suriyede gördüm. İsrail, zalim bir devlet olamasına rağmen Suriye kadar zulüm yapmıyor. Suriye bunu kendi vatandaşlarını öldürerek yapıyor.
     Suriyelilere yardım çağrısında bulunan Kesmen, Ne kadar yardım göndersek de yetmeyeceğini biliyoruz. Ama biz elimizden geldiği kadar mücadele ederek o kardeşlerimize yardım göndermeye çalışacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Mustafa Çiftçi / Anıl Bağrık
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER