Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Libyalı iş adamı Elbizanti: İdlibin Atma kasabasına bin kişilik çadır kuruyoruz


HATAY (A.A) - Libyalı iş adamı Abdulrahim Elbizanti, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sınırı yakınlarında yaşamlarını sürdüren Suriyeliler için İdlibe bağlı Atma kasabasına bin kişilik çadır kurulacağını belirtti.
     Gönüllü arkadaşlarıyla Libyadan Türkiyeye Suriye halkına yardım için geldiklerini belirten Elbizanti, Libyada kurdukları bağlantılarda Suriye halkına un, kuru gıda, battaniye, ilaç yardımı yaptıklarını söyledi.
     Suriyede yerleşim yerlerine olan saldırıların artması nedeniyle halkın Türkiye sınırı yakınlarına kaçışının hızlandığını ifade eden Elbizanti, saldırılardan kaçan halkın evleri terk ederek güvenli bölgelere akın ettiğini kaydetti.
     Kış aylarıyla bölgedeki yaşam alanlarının daha da zorlaştığını vurgulayan Elbizanti, oradaki halkın her türlü yardıma ihtiyacı olduğunu ve bu nedenle Atma kasabasına bin kişilik 200 çadır daha kuracaklarını söyledi.
     Türkiyenin Suriye halkı için büyük bir şans olduğunu belirten Elbizanti, yardımlar için Suriyeli sivil toplum örgütleriyle görüşmelerini sürdürdüklerini, tüm devletlere ve uluslararası yardım kuruluşlarına insani yardım için çağrıda bulunduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER