Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Haseke kentine bağlı Rasulayn ilçesinde yaşanan şiddetli çatışmalar sırasında seken bir mermi Ceylanpınarda bir evin kapısına isabet etti


ŞANLIURFA (A.A) - Suriyenin Haseke kentine bağlı Rasulayn ilçesinde yaşanan şiddetli çatışmalar sırasında seken bir mermi, Ceylanpınarda bir evin kapısına isabet etti.
     Türkiye sınırında yer alan ve geçen ay çatışmaların ardından Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) denetimine geçen ilçede, birkaç gün aradan sonra bugün yeniden çatışma sesleri duyulmaya başlandı.
     Akşam saatlerinde şiddetlenen, ağır silahların kullanıldığı çatışma, Rasulaynın sınır komşusu Ceylanpınarda tedirginliğe neden oldu.
     Bu arada, çatışma sırasında seken bir mermi, Suriye sınırı yakınlarındaki Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde Kenan Altınoka ait evin kapısına isabet etti.
     AA muhabirinin görüştüğü ev sahibi Kenan Altınok, evde kimsenin olmadığı sırada kapıya bir merminin isabet ettiğini belirterek, Artık can güvenliğimiz kalmadı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bu geceyi kardeşimin evinde geçireceğiz dedi.
     Çatışmanın şiddetlenmesi üzerine Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlikler, sınır hattında güvenlik önlemlerini artırdı. Vatandaşlar ise yapılan anonslarla sınıra yakın yerlerde durmamaları konusunda sık sık uyarıldı.
     Öte yandan, gün boyu devam eden çatışmalarda yaralanan ve Ceylanpınar Devlet Hastanesine getirilen 18 Suriyeliden 1i hayatını kaybetti. Durumu ağır olan 7 kişi ise ilk müdahalenin ardından Şanlıurfadaki hastanelere sevk edildi.
    
     Muhabir: Sait Aydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER