Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -AK Parti heyeti, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelilerin kaldığı çadır kenti ziyaret etti


ADIYAMAN (A.A) - AK Parti Merkez ilçe heyeti, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelilerin kaldığı çadır kenti ziyaret etti.
     AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez ve beraberindekiler, çadır kentte incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.
     Dimez, devletin Esed zulmüne kayıtsız kalmayarak her türlü zorluğa rağmen tarihteki misyona uygun olarak Suriyelilere kapıları açtığı, ekmeğini paylaştığı ve dertlerine ortak olduğu için mutlu olduklarını söyledi.
     Devletimize Allah zeval vermesin. Bugün kampın son halini gezerken ülkemizin nereden nereye geldiğini, AK Parti iktidarıyla ne kadar güçlendiğini bir kez daha gördük diyen Dimez, Suriyelilerin bulundukları huzur ortamındaki hallerinin yüzlerine mutluluk olarak yansıdığını vurguladı.
     Kampta şu anda yaklaşık 6 bin kişinin kaldığını ve kentte her şeyin mükemmel bir şekilde yapıldığını, burada Türkiyenin misafirperverliğinin dünyaya gösterildiğini dile getiren Dimez, şunları kaydetti:
     Şüphesiz kısa bir sürede 470 dönümlük boş bir arazinin bu hale gelmesinde ve Adıyamanın alnının akıyla bu işin üstesinden gelmesinde başta sayın Valimiz olmak üzere, tüm yetkililerimizin emeği çok büyük. Bu vesile ile hepsine teşekkür ediyorum. Adıyaman ve Türkiye misafirperverliğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Komşumuzdaki insanlar zulme uğrarken başka türlü davranmamız, kayıtsız kalmamız bizden beklenemezdi. Temennim odur ki, bu insanlık dışı drama başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bütün insanlık seyirci kalmaya devam etmez ve yurtlarından, canlarından, mallarından edilen bu insanlar bir an evvel vatanlarına dönerler.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER