Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ceylanpınarda, Suriyenin Haseki vilayetine bağlı Rasulayndaki çatışmalarda seken kurşunlardan dolayı yaralananların sayısı 3e yükseldi


ŞANLIURFA (A.A) - Ceylanpınarda, Suriyenin Haseki vilayetine bağlı Rasulayndaki çatışmalarda seken kurşunlardan dolayı yaralananların sayısı 3e yükseldi.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Rasulaynda sabaha karşı ordu birlikleriyle Özgür Suriye Ordusuna bağlı güçler arasında bölgenin kontrolünü ele geçirmek amacıyla çıkan ve halen devam eden çatışmalar sırasında seken kurşunlar Ceylanpınara düştü.
     Daha önce seken kurşunlardan yaralanan Ömer Vel ve Halime İncenin yanı sıra adı henüz öğrenilemeyen 1 kişinin daha isabet eden mermiyle yaralandığı belirtildi.
     Ceylanpınar Devlet Hastanesindeki tedavinin ardından Şanlıurfaya sevk edilen Velin dışındaki 2 yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.
     Bu arada sınır ötesindeki şiddetli çatışmalar nedeniyle Suriyeden yaralıların geldiği Ceylanpınara çevre il ve ilçelerden de ambulans sevkiyatı yapıldı.
     Güvenlik güçleri de sınır hattında önlemlerini artırdı. Vatandaşlar da belediye hoparlörleri ve ekip araçlarıyla yapılan anonslarla sık sık, sınıra yaklaşmaları yönünde uyarılıyor.
    
     Muhabir: Sait Aydın - Yasin Dikme / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER