Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Toplumda söz sahibi kişilerin söylem ve davranışlarıyla, insanlara ipucu verdiği ve buna göre davrandıklarının unutulmaması gerektiği bildirildi -ESOGÜ Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr.


ESKİŞEHİR (A.A) - Yıldız Gündoğmuş - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Altan Eşsizoğlu, toplumda söz sahibi kişilerin söylem ve davranışlarıyla, insanlara ipucu verdiğini ve buna göre davrandıklarının unutulmaması gerektiğini belirterek, Şu an Suriye sınırındakilerde ciddi bir kaygı var. Bu kaygılar uzadıkça önemli ruh sağlığı problemlerine dönüşebilir dedi.
     Doç. Dr. Eşsizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada yaşanan bütün ekonomik krizlerin, çalkantıların ve felaketlerin sonunda ruh sağlığı başvurularının arttığını belirterek, şunları kaydetti:
     Bu tür felaketlerde özellikle kadınlar ve çocukların ruh sağlığı çok fazla etkileniyor. Şu an sınırdakilerde ciddi bir kaygı var. Bu kaygılar uzadıkça, önemli ruh sağlığı problemlerine dönüşebilir. Bu yüzden bölgeye Rehabilitasyon ekibinin gönderilmesini çok doğru buluyorum. Çünkü ne olacak, canım, sevdiklerim, toprağım, ülkem, malım, mülküm ne olacak- kaygıları oluyor. Eğer bir şekilde, bir çok açıdan yaşamımızla ilgili kaygılarımız varsa, bu bazı insanlarda öfke, tahammülsüzlük, fevrilik, düşünmeden harekete geçme şeklinde sonuçlara yol açabilir.
    
     -Toplumda söz sahibi kişilerin, söylemlerinde dikkatli olmaları gerekiyor-
    
     Toplumda söz sahibi kişilerin ağızlarından çıkan herhangi bir söz ya da gösterdiği herhangi bir davranışın, insanlara ipucu verdiğini ve buna göre davrandıklarının unutulmaması gerektiğine dikkati çeken Doç. Dr. Eşsizoğlu, Şu anda savaş söylemleri varken, bir şekilde teskin edici sakinleştirici de olabilirsiniz, bir şekilde insanları buna yönlendirici de olabilirsiniz. Şu tankımız var, ne kadar güçlü silahlara sahip olduğumuz şeklinde haberleri son günlerde çok görüyoruz... Bunlar hep zihinsel düşünüşün alt yapısını oluşturuyor. Buna alt yapı, zemin oluşturacak söylemlerden uzak durmak gerekir. Çünkü toplum olarak çok rahat harekete geçebiliyoruz. Bu yüzden siyasilere, öğretmenlere, hekimlere, köşe yazarlarına kadar toplumda söz sahibi olan kişilerin, söylemlerinde dikkatli olmaları gerekiyor. Tabi bunu ortaya çıkarmak gibi bir niyetleri yoksa ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER