Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınmak için gelen aralarında kadın ve çocukların bulunduğu Suriyeliler, sınırda bekliyor -İdlipteki çatışmalarda yaralanan 3 Suriyeli, Reyhanlı Devlet Hastanesi


HATAY (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınmak için sınıra gelen aralarında kadın ve çocukların bulunduğu Suriyeliler, Reyhanlı ilçesinde Türkiyeye geçmeyi bekliyor.
     AA ekibi Hatayın Reyhanlı ilçesi Bükülmez köyü Suriye sınırında bekleyen ve yapılan yardımlarla hayatta kalmaya çalışan Suriyelileri görüntüledi.
     Suriye-Türkiye sınırının sıfır noktasında kimi oluşturduğu çadırda kimi ağaçların altında kalarak Türkiyeye alınacakları zamanı bekleyen Suriyeliler, çatışmaların yaşandığı ülkelerine dönmek istemiyor.
     Özellikle kadın ve çocukların sınırda bekledikleri gözlenirken, erkeklerin büyük bölümünün ise evlerini korumak veya muhalifleri desteklemek için ülkelerinde kaldıkları öğrenildi.
     Bu arada, İdlip kentinde çıkan çatışmalarda yaralandığı belirtilen 3 muhalif de Suriyelilerin beklediği sınırdaki Bükülmez köyüne getirildi.
     Yaralılar ambulansla Reyhanlı Devlet Hastanesine kaldırıldı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar-Cem Genco
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER