Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Şiddetli çatışmaların yaşandığı İdlipe bağlı Harapjoz köyünde kontrolün muhaliflerin eline geçtiği öğrenildi -Sabah saatlerinde Suriye askerlerinin bulunduğu bölgedeki evlerin çatısına çıkan muhalifler, Özgür


HATAY (A.A) - Suriyenin İdlip kentine bağlı Harapjoz köyünde şiddetli çatışmaların yaşandığı Türkiye sınırına yakın bölümde muhalif güçlerin yeniden kontrolü ele geçirdiği öğrenildi.
     AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Esed güçleri ile Özgür Suriye Ordusu birlikleri arasında dün geceden bu yana başlayan çatışmalar devam ediyor.
     Sabah saatlerinde Esede bağlı askerlerin ve tankların görüldüğü Harapjoz köyünün Türkiye sınırındaki bölümünün yaşanan yoğun çatışmalar sonucu yeniden muhaliflerin kontrolüne geçtiği öğrenildi.
     Muhalifler, kısa süre öncesine kadar Suriye ordusuna ait askerlerin konuşlandığı bir evin çatısına çıkarak, Özgür Suriye Ordusu bayrağı açtı.
     Çatışmaların aralıksız devam ettiği bölgede, zaman zaman atılan havan toplarının, Suriye topraklarında ya da sınıra çok yakın bölgede patladığı ve bu alandan dumanların çıktığı gözlendi. Çatışma ve patlama sesleri Hatayın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyünden de duyulabiliyor.
     Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir zırhlı aracın da sınır hattı boyunca devriye görevi yaptığı görüldü.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar - Salim Taş
     Yayıncı: Tevfik Işık - İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER