Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Nizip-Suriye Kardeşlik Platformu Sözcüsü Gül: -Olaylardan dolayı evini ve yurdunu terk ederek Türkiyeye sığınan Suriyelilere yardım etmek için platform çatısı altında buluştuk


GAZİANTEP (A.A) - Nizip-Suriye Kardeşlik Platformu Sözcüsü Mehmet Nezir Gül, ülkelerindeki olaylardan dolayı evini ve yurdunu terk ederek Türkiyeye sığınan Suriyelilere yadım etmek için platform çatısı altında buluştuklarını söyledi.
     Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyede büyük bir acı ve dram yaşandığını belirtti. Suriyelilerin kendi ülkelerinde kalmayıp dost ve kardeş bilerek Türkiyeye sığındığını ifade eden Gül, Kardeş ülke Suriyede meydana gelen olaylardan dolayı evini ve yurtlarını terk ederek Türkiyeye sığınan Suriyelilere yardım etmek için platform çatısında buluştuk. Resmi anlamda yapılan faaliyetlerin yanı sıra bizler de sivil toplum örgütleri olarak Nizipte elimizi taşın altına koymaya karar verdik dedi.
     Gül, Suriyelilerin kışın kullanacakları kıyafet ve yakacakları ile yaralıların ilaçlarını temin etmek için kampanya başlattıklarını aktararak, kampanyaya destek vermek isteyenlerin Nizip Belediyesi Sağlık Odası, İmam Hatip Lisesi Derneği ve Osmanlı Parkı girişinde açılan stantlara müracaat edebileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER