Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Şanlıurfa Valisi Güvenç: -(Suriyeden ateşlenen top mermisi) Açıklıkla söylüyorum, buradaki atışlar Akçakale ilçemizi hedef almamaktadır -Çok şükür can kaybımız yok, bir vatandaşımız da hafif yaralı, i


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Suriyenin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde çıkan çatışmada ateşlenen top mermisinin Akçakale ilçesindeki bir mahalleye düşmesine ilişkin, Açıklıkla söylüyorum, buradaki atışlar Akçakale ilçemizi hedef almamaktadır dedi.
     Gazetecilerin Suriye sınırında yaşanan olaylarla ilgili sorularını cevaplayan Güvenç, Suriyenin sınır komşusu Akçakale ilçesinin Tel Abyad ilçesine çok yakın mesafede bulunduğunu, arada sadece demiryolu olduğunu söyledi.
     Yerleşim yerlerinin birbirlerine sıfır noktada bulunduğuna dikkati çeken Güvenç, şöyle devam etti:
     Şimdi Esed güçleri Tel Abyadı, yani Akçakale Sınır Kapısını kaybetti. Kapı, muhaliflerin eline geçti. Sınırdan 13 kilometre derinlikteki Esed güçleri daha yakına gelmemek kaydıyla Tel Abyada havan ve tank mermisi atmakta. Bu mermiler zaman zaman sekerek sınır bölgesinde bizim tarafımıza düşmektedir. Açıklıkla söylüyorum, buradaki atışlar Akçakale ilçemizi hedef almamaktadır. Böyle bir şey düşünmüyoruz. Bunlar tamamıyla Tel Abyadı hedef alan mermiler ancak çok yakın olmamız dolayısıyla zaman zaman Akçakale tarafına düşmektedir.
     Sizlerin haberlerde geçtiği gibi 14.00 sularında olmuş ve bir tanesi de ilk defa Hükümet Konağının arkasındaki sokağa düşmüştür. Çok şükür, can kaybımız yok, bir vatandaşımız da hafif yaralı, iki binamızda da hafif hasar var.
    
     -Bölgede durum sakin-
    
     Vali Celalettin Güvenç, konuyla ilgili hükümetin bilgilendirildiğini, askeri birliklerin de Suriye tarafına gerekli uyarıları yaptığını söyledi.
     Bölgede durumun sakin olduğunu, konuyu dikkatle takip ettiklerini anlatan Güvenç, Altını tekrar çizerek söylüyorum, bizi hedef alarak yapılan atışlar olarak düşünmüyoruz bunu diye konuştu.
     Akçakale ilçesinde eğitime ara verilmesiyle ilgili soru üzerine Güvenç, Biz okullarda, sıfır noktasındaki evlerde tedbir almıştık. Gerekli tedbirleri aldık, almaya devam edeceğiz. Çocukların okula gitmesiyle ilgili planlamamızı yapacağız şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER