Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Suriyenin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde çıkan çatışmalarda seken mermiler, Akçakale ilçesinde bazı ev ve iş yerlerine isabet etti


ŞANLIURFA (A.A) - Suriyenin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde çıkan çatışmalarda seken mermiler, Akçakale ilçesinde bazı ev ve iş yerlerine isabet etti.
     Özgür Suriye Ordusu ile Beşşar Esede bağlı güçler arasında birkaç günden bu yana aralıklarla devam eden çatışmaların etkileri, Şanlıurfanın Akçakale ilçesinde de hissediliyor.
     Gün boyu devam eden çatışmalar sırasında havan topu mermisine ait olduğu değerlendirilen parçalar, Fatih Sultan Mehmet Mahallesinde Halil Kuşun evinin avlusuna düştü. Kuşun komşusunun evine de mermiler isabet etti. Ayrıca Turgut Özal Mahallesindeki bir iş yerinin kepenklerine de kurşun izleri görüldü.
     Polis ekipleri söz konusu yerlerde bulunan mermileri inceledi. Parçaların havan topuna ait olabileceği belirtildi.
     AA muhabirinin görüştüğü Halil Kuş, evde oturdukları sırada çatışma sesi duyduklarını, dışarı çıktıklarında etrafta toz bulutunu fark ettiklerini söyledi.
     Hemen polisi aradıklarını anlatan Kuş, yetkililerin önlem almasını istedi.
     Evinin duvarına mermi isabet eden Mehmet Karaaslan da ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirterek, önlem alınmasını talep etti.
     Sınırın karşı tarafında yaşanan çatışmalar nedeniyle bugün de okullarda eğitim ve öğretime ara verilen Akçakalede, belediye hoparlörleri ve camilerden yapılan anonslarda vatandaşlara sınır hattından uzak durmaları konusunda uyarıda bulunuluyor.
     Bu arada Türkiye sınırına yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Tel Abyad Sınır Kapısının dün yaşanan çatışmaların ardından Özgür Suriye Ordusunun eline geçmesinin ardından bugün de bölgede zaman zaman çatışma sesleri duyuluyor.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın - Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER