Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Kilis Valisi Tapsız ve beraberindeki heyet, Öncüpınar konteyner kentindeki okullarda eğitim gören öğrencileri ziyaret etti -Suriyeli çocuklar, ziyarette İstiklal Marşını Türkçe okudu (Fotoğraflı-Görüntülü


KİLİS (A.A) - Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve beraberindeki heyet, Öncüpınar konteyner kentindeki okullarda eğitim gören öğrencileri ziyaret etti.
     Vali Tapsız ile İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Çolak, Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar ve İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Kızıltaş, konteyner kenttte, okula yeni başlayan öğrencilerin sürpriziyle karşılandı. Öğrenciler, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşını protokol üyeleriyle Türkçe okudu.
     Kilis Valisi Süleyman Tapsız, çocuklarla yakından ilgilendi ve okullarda incelemelerde bulundu.
     Tapsız, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, konteyner kentte 3 bin 957 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.
     Kentteki anaokulunda 400 öğrencinin eğitim gördüğünü ve 17 öğretmenin görev yaptığını ifade eden Tapsız, 24 derslikle ilkokulda bin 645 öğrenci, ortaokulda bin 117 öğrenci eğitim görüyor. 24 derslikli lisede ise 795 öğrenci eğitim görüyor. Konteyner kentte kalan 113 Suriyeli öğretmen ile 42 Türk öğretmen bu yavrularımıza eğitim veriyor. Kiliste 32 bin civarında öğrencimiz eğitim görüyor dedi.
     Tapsız, 17 Eylülde hem Kiliste hem de konteyner kentte okulların eğitime başladığını, konteyner kentteki Suriyeli öğretmenlerin okullarda Suriyedeki müfredatı uyguladığını ifade etti.
     Türk öğretmenlerin de anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisede Türkçe vatandaşlık bilgisi, demokrasi, anayasa ve Atatürkçülük olmak üzere birçok konuda Suriyeli çocuklara Türkiyedeki müfredatta olan dersleri okutacağını aktaran Tapsız, Her kademedeki çocuklara Türkçeyi öğreteceğiz. Bu, bizim birinci önceliğimiz. Buradan ayrıldıkları zaman ülkelerine döndüklerinde Türkçeyi bilen bizim birer elçimiz olacaklar. Belki ileride bu yavrularımız ülkelerinde yönetici olacaklardır diye konuştu.
     Suriyeli öğretmenler de kendilerine sağlanan imkanlardan dolayı Vali Tapsız ve diğer yetkililere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Ahmet Ekinci / Sevil Çelik
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER