Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -AA ekibi, şiddetli çatışmaların ardından Özgür Suriye Ordusunca ele geçirilen Rakka kentine bağlı Tel Abyad Sınır Kapısını görüntüledi


ŞANLIURFA (A.A) - Anadolu Ajansı (AA) ekibi, şiddetli çatışmaların ardından Özgür Suriye Ordusunca ele geçirilen Rakka kentine bağlı Tel Abyad Sınır Kapısını görüntüledi.
     Beşşar Esede bağlı birliklerle muhalifler arasında dünden buyana şiddetli çatışmaların yaşandığı ve öğle saatlerinde Özgür Suriye Ordusunun ele geçirdiği Tel Abyad Sınır Kapısına giren AA ekibi, çatışmaların ardından tahrip olan gümrük binasının çevresindeki muhalifleri görüntüledi.
     Şiddetli çatışmanın etkisiyle önemli ölçüde tahrip olan binanın çevresinde öldürülen ordu birliklerine mensup askerlerin cesetlerinin yanı sıra çok sayıda boş kovan, cam kırıkları ve askerlerin özel eşyaları görüldü.
     Operasyonu gerçekleştiren birlikler tekbir getirip, bölgenin tamamının en kısa sürede kontrol altına alınacağını dile getirdi.
     Bu arada gümrük binasının çevresinde asılı olan Suriye bayraklarını ve Beşşar Esedin dev posterini bulunduğu yerden indiren muhalifler, Özgür Suriye Ordusunu temsil eden yeşil, beyaz ve siyah renklerden oluşan 3 yıldızlı bayrağı astıkları görüldü.
     Operasyonu gerçekleştiren El Faruk Taburu komutanlarından Tevfik el Mendes, yaptığı açıklamada, sınır kapısını ele geçirerek önemli bir başarı elde ettiklerini, en kısa sürede ülkenin geneline hakim olacaklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Mehmet Güldaş - Yasin Dikme
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER