Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Osmaniye Valisi Cerrah: 2012-2013 eğitim öğretim yılı başlamadan çadırkente nakiller yapılacak


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, 2012-2013 eğitim öğretim yılı başlamadan, kente gelen Suriyelilerin çadırkente nakillerinin yapılacağını bildirdi.
     Cerrah, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Osmaniyedeki öğrenci yurtlarına yerleştirilen Suriyeliler için Cevdetiye beldesinde yapımı devam eden çadırkentte incelemede bulundu.
     Cerrah, burada yaptığı açıklamada, altyapı çalışmaları, yerin sıkıştırılması, kanalizasyon konuları, su durumu ve elektrik konusuyla ilgilendiklerini söyledi.
     Çadırların büyük çoğunluğunun kurulduğunu anlatan Cerrah, Ancak bunların elektriği yok. Burada barınacak olan kişilerin su, elektrik ihtiyaçları ve kanalizasyonla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Büyük bir ihtimalle eylül ayının ortalarında, yani önümüzdeki hafta içinde biteceğini tahmin ediyorum. Son rötuşları göreyim, denetlemeyi yapayım diye geldim diye konuştu.
     Çadırkentte bazı eksiklerin olduğunu ifade eden Cerrah, eksiklerin giderilmesi için çalışmaların son sürat devam ettiğini söyledi.
     Cerrah, çadırkentte 5 mahalle kurduklarını dile getirerek Her mahallede belli parsellerimiz var. Bu parseller 50şer 60şar çadırlık. Her parselde çocuklar için oyun salonları var. En önemli konu elektrik trafoları. Onların gelmesini bekliyoruz. Yer altı kablolarının döşenmesi lazım. Bu kabloları şu anda fabrikalardan temin etmeye çalışıyoruz. Fabrikaları çok sıkıştırmamıza rağmen bunların tamamının bitmesi ancak eylül aynının ortalarını bulacaktır. Ayrıca prefabrike yapıların gelmesi, onların kurulması zaman alıyor ifadelerini kullandı.
     Suriyeli sığınmacıların kentteki öğrenci yurtlarında kaldığını hatırlatan Cerrah, Okullar açılmadan yurtların boşaltılması lazım. 2012-2013 eğitim öğretim yılı başlamadan çadırkente nakiller yapılacak. Orada temizlik işlerimiz var. Okullar açılmadan bu işleri bitireceğiz dedi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir-Ümit Kahrıman/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER