Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan 900 Suriyeli, Kahramanmaraşta Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Pansiyonuna yerleştirildi


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan 900 Suriyeli, Kahramanmaraşta Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Pansiyonuna yerleştirildi.
     Hatayın Reyhanlı ilçesinden ülkeye giriş yapan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 900 Suriyeli, minibüslerle Kahramanmaraşa getirildi. İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince sağlık kontrolünden geçirilen Suriyeliler, kayıt işleminin ardından Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Pansiyonuna yerleştirildi.
     AA muhabirinin konuyla ilgili görüştüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İhsan Karadutlu, Suriyelilerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti. Kahramanmaraşa gelen Suriyeli sayısının 4 bin 500e ulaştığını bildiren Karadutlu, Kahramanmaraştaki okullara yerleştirilen Suriyeliler, Yeni Sanayi Sitesi yakınında yapımı devam eden çadır kente yerleştirilecek. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor dedi.
     Suriyeli mülteci Ahmet Gasım da Halepten geldiklerini ve evlerine isabet eden bombadan şans eseri kurtulduklarını, Türkiyeye sığınarak hayatta kaldıklarını anlattı.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER