Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Hatay Valisi Lekesiz, Yayladağı ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyelileri ziyaret ederek bayramlarını kutladı


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ülkesindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Yayladağı ilçesinde kurulan çadır kentlere yerleştirilen Suriyelileri ziyaret ederek bayramlarını kutladı.
     Lekesiz, Yayladağı ilçesindeki 1 Nolu Konaklama Tesisini ziyaret etti. Suriyeli çocukların hazırladığı gösteriyi izleyen Lekesiz, daha sonra çeşitli hediyeler vererek Suriyelilerin bayramlarını kutladı.
     Çadır kent alanında Suriyelilerle toplantı yapan Lekesiz, bayramda gurbette yaşamanın verdiği hüznü azaltabilmek ve bayram coşkusunu yaşatabilmek için çadır kenti ziyaret ettiklerini söyledi.
     Lekesiz, bayramların bireysel ve toplumsal hayatın en müstesna günlerinden olduğunu ifade ederek, Sevginin, barışın daha da ön plana çıktığı bu müstesna günlerde, gurbette bayram geçirmenin verdiği hüznü azaltabilmek için buradayız. Umarım önümüzdeki bayramda evinizde, yurdunuzda bu sevinci yaşarsınız. En kısa zamanda ülkenizde barış tesis edilir ve bir sonraki bayramı ülkenizde geçirirsiniz diye konuştu.
     Vali Lekesiz daha sonra 2 Nolu Konaklama Tesisini ziyaret ederek buradaki Suriyelerle de bayramlaştı.
     Lekesiz, yeni dünyaya gelen bebeklere ve çocuklara çeşitli hediye verdi.
     Ziyarete, Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Başoğlu, Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kiremitçi eşlik etti.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER