Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Son 10 gün içerisinde Hatayın Reyhanlı ilçesine bağlı sınır köylerinden 232si asker, 156sı yaralı toplam 8 bin 872 Suriyeli Türkiyeye sığındı -Suriyeden yaralı olarak Türkiyeye getirilen 14 Suriyeli is


HATAY (A.A) - Reyhanlı ilçesine bağlı sınır köylerinden son 10 gün içerisinde ülkelerindeki olaylardan kaçan 232si asker, 156sı yaralı, 8 bin 872 Suriyeli Türkiyeye sığındı.
     İlçeye bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köyleri sınırına gelen, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyelilerin Türkiyeye gelişleri sürüyor.
     Sınırın sıfır noktasına kadar kamyonet, otomobillerle getirilen Suriyeliler, güvenlik önlemleri altında sınırdan minibüslerle alınarak bakım yemek ve ihtiyaçlarının karşılanması için Reyhanlı Hac Konaklama Tesislerine getiriliyor.
     Son 10 gün içerisinde Hatayın Reyhanlı ilçesindeki sınır köylerinden 232si asker, 156sı yaralı toplam 8 bin 872 kişi Türkiyeye geçiş yaptı.
     Türkiyeye yaralı olarak getirilen ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybeden 14 Suriyelinin cenazesi Hatayın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyü sınırında akrabalarına teslim edilerek ülkelerine gönderildi.
    
    
     Muhabir: Cem Genco / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER