Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Suriyedeki iç karışıklık nedeniyle Türkiyeye sığınan ve Şanlıurfada kalp ameliyatı olan Suriyeli mülteciyi tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Suriyedeki iç karışıklık nedeniyle Türkiyeye sığınan ve Şanlıurfada kalp ameliyatı olan Suriyeli mülteciyi, tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.
     Vali Güvenç, Suriyenin Halep kentinden gelerek Ceylanpınardaki Telhamut Çadır Kentinde kalan ve kalp rahatsızlığı nedeniyle getirildiği Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat edilerek müşahede altında tutulan 53 yaşındaki Muhammed Acac ile hastanede görüştü.
     Vali Güvenç, Suriyeli Acac ile bir süre sohbet etti ve sağlık durumuna ilişkin doktorlarından bilgi aldı.
     Vali Güvenç, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyede bir dramın ve insanlık ayıbının yaşandığını hatırlatarak, Türkiyenin ise her zaman olduğu gibi komşularına ve kardeşlerine sahip çıktığını söyledi.
     Şuanda Türkiyede 36 binin üzerinde Suriyeli mültecinin misafir edildiğini ifade eden Vali Güvenç, Ceylanpınar ilçesindeki kampta ise 13 bin civarında Suriyelinin kaldığını belirtti.
     Vali Celalettin Güvenç, Suriyelilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Biz bize yakışanı yapıyoruz, insanlık görevimizi yerine getiriyoruz. İnanıyorum ki bu zulüm komşu topraklarda bitecek ve orada da barış tesis edilecektir. Bu örnekten hareketle de ülkemizin kıymetini bilmemiz gerektiğinin altını bir kere daha çiziyorum. Allah Suriyedeki insanlara yardım etsin. Suriyeye de barışın gelmesini temenni ediyorum.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş/Eşber Ayaydın/Mehmet Öztaş
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER