Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Suriyenin Carablus ilçesine bağlı Keklice köyü ve çevresinde bazı ailelerin kendi kurdukları çadırlarda kaldıkları gözlendi -Halepe bağlı Kobani kasabasından Türkiyeye gelen Anuk: -Orada içler acısı bir durum


GAZİANTEP (A.A) - İç karışıklığın yaşandığı Suriyede, Halep kentinin Carablus ilçesine bağlı Keklice köyü ve çevresindeki bazı ailelerin kendi kurdukları çadırlarda kaldıkları gözlendi.
     Karkamış Sınır Kapısına yakın köyde ve çevresinde sessizlik hakim. Keklice köyünde Carablus ilçesinden geldiği tahmin edilen bazı ailelerin kurdukları çadırlarda kaldığı ve sürülerini otlattığı görüldü.
     Güvenlik önlemlerinin alındığı Karkamış Sınır Kapısı yakınlarında, sınırdaki tellere yaklaşan bazı Suriyelilerin Türkiye tarafındaki yakınlarına seslenerek bazı ihtiyaçlarının karşılanması için yardım istediği gözlendi.
     Karkamış Sınır Kapısından geçerek Türkiyeye gelen, hem Suriye hem de Türk vatandaşı olduğunu ifade eden Zehra Anuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin Halep ilçesine bağlı Kobani kasabasında kaldığını söyledi.
     Ailemin yanından geliyorum. Orada içler acısı bir durum var. Çünkü ne elektrik ne de su var diyen Anuk, tek isteklerinin bölgede olayların yatışıp hayatın normale dönmesi olduğunu kaydetti.
    
     -Suriyeye geçişe izin verilmiyor
    
     Karkamış Kaymakamı Mustafa Gül ise Türk vatandaşların Suriyeye geçmesini tavsiye etmediğini bildirdi.
     Kaymakam Gül, sığınma talebinde bulunan Suriyeli vatandaşları sınır kapısından alıp gerekli işlemlerini yaptıktan sonra Kilisteki konteyner kente ya da İslahiyedeki çadır kente naklettiklerini söyledi.
     Gül, güvenli olmadığı için hem Suriye hem Türk vatandaşı olup Türkiyeye ticari amaçla gelenlerin ticaret yapıp tekrar Suriyeye dönmesine ve Suriyeye geçmek isteyen Türk vatandaşlara izin vermediklerini belirtti.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz / İrfan Aydoğdu / Sevil Çelik
     Yayıncı: Hande Cankar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER