Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Aralarında yaralılar ile 2 albay, 3 yarbay, 1 binbaşının da bulunduğu 332 Suriyeli, Türkiyeye sığındı -Yaralı Suriyelilerden biri Reyhanlıda tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi


HATAY (A.A) - Ülkesindeki olaylardan kaçan, aralarında yaralı ve askerlerin de bulunduğu 332 Suriyeli Türkiyeye sığındı.
     Alınan bilgiye göre, 2 albay, 3 yarbay, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 2 üsteğmenin de aralarında bulunduğu toplam 332 Suriyeli, Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köyleri sınırına gelerek Türkiyeye sığınma talebinde bulundu.
     Suriyeliler, güvenlik önlemleri altında sınırdan minibüslerle alınarak Reyhanlı Hac Konaklama Tesislerine getirildi. Türkiyeye sığınan askerler ve aileleri Apaydın kampına, diğerleri ise Şanlıurfaya gönderildi.
    
     -Yaralı 8 kişiden 1i hayatını kaybetti-
    
     Sınıra akrabaları tarafından getirilen, aralarında kadınların da bulunduğu Suriyeli 8 yaralı da Türkiyeye geçti.
     Suriyenin İdlib kentine bağlı köy ve beldelerde çıkan çatışmalarda yaralandığı öğrenilen yaralı Suriyelilerden 5i Antakya Devlet Hastanesine sevk edildi.
     Reyhanlı Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan 3 Suriyeli yaralıdan biri ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
    
     Muhabir: Cem Genco/İsmihan Özgüven / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER