Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Hatay Valisi Lekesiz: Tırlardan 19 tanesi sahiplerine teslim edildi, 9 tırın ise yakıldığı tahmin edilmekte


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Suriyenin Babel-Hava Sınır Kapısı yakınlarında bazı Türk tırlarının yakılması ve yağmalanması olayıyla ilgili, Tırlardan 19 tanesi sahiplerine teslim edildi, 9 tırın ise yakıldığı tahmin edilmekte dedi.
     Lekesiz, Hatayın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısında ilgililerle güvenlik toplantısı yaptı.
     Lekesiz, toplantı sonrasında Cilvegözü Sınır Kapısı önünde yaptığı açıklamada, Suriyenin Babel-Hava Sınır Kapısında bekleyen bazı Türk tırlarının yakıldığını, bazılarının da yağmalandığını belirtti.
     Söz konusu olayların, bölgede geçimini kaçakçılıkla ve benzeri işlerle karşılayan bağımsız gruplar tarafından yapıldığını değerlendirdiklerini ifade eden Lekesiz, Olayların ortaya çıktığı gün itibarıyla Suriyede 30 Türk vatandaşına ait tırın bulunduğu tahmin edilmekte. Bu tırlardan 19 tanesi sahiplerine teslim edildi, 9 tırın ise yakıldığı tahmin edilmekte. Birkaç tırın ise Suriye içlerine götürüldüğü öğrenilmiş olup, bu konuda çalışmalar başlatıldı. Tırlarımızın en kısa zamanda sahiplerine teslim edilmesi hedeflenmekte diye konuştu.
     Suriye tarafında can güvenliğinin olmadığını, başta Türk vatandaşları olmak üzere kimsenin oraya gitmesini istemediklerini kaydeden Lekesiz, mağdur olan vatandaşlar ile görüşeceklerini ve devlet olarak yanlarında olduklarını belirtti.
     Bu arada Suriyenin Babel-Hava Sınır Kapısında biriken tırların Türkiyeye giriş yapmaya başladığı gözlendi.
    
     Muhabir: Cem Genco / Salim Taş / Aycan Demirel
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER