Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -AK Parti Gaziantep Milletvekili Şahin, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Gaziantepe gelen yaralı Suriyelileri hastanede ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Gaziantepe gelen yaralı Suriyelileri hastanede ziyaret etti.
     Şahin, Karkamış ilçesindeki sınır bölgesinde incelemelerde bulunduktan sonra, Suriyeden gelen sivil ve yaralı askerleri kaldırıldıkları Nizip Devlet Hastanesinde ziyaret ederek görevlilerden yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Yaralılara acil şifalar dileyen Şahin, hastane çalışanlarına da teşekkür etti.
     Suriye ordusuna bağlı yaralı askerlerin de özgür Suriye ordusu mensuplarınca Gaziantepe getirildiğini anlatan Şahin, Suriyenin Carablus ilçesinde kontrolün özgür Suriye ordusunun eline geçtiğini, Esede bağlı tank ve helikopterlerin açtığı ateş sonucu 200 vatandaşın yaralandığını ve Türkiyeye gelmek için beklediğini ifade etti.
     Suriyede yakınları ve akrabaları olan hemşehrilerine de seslenen Şahin, Suriyeden gelenlerin girişleri sırasında Türk askeri makamlarına muhakkak giriş kaydı yaptırmalarını, aksi halde kaçak duruma düşebilecekleri uyarısında bulundu.
     Yaşanacak her türlü gelişmelere karşın sivil savunma, güvenlik ve sağlık ekiplerinin sınır bölgesinde 7 gün 24 saat teyakkuz halinde olduğunu da dile getiren Şahin, şunları kaydetti:
     Türkiye imkan ve kabiliyetleri dahilinde kendisine yüklediği sorumlulukların bilinci içinde tepkisel değil, önalıcı, tek boyutlu değil çok boyutlu olmalıdır. Türkiye, gelişmeleri izleyen ve ona göre tutum belirleyen değil, inisiyatif alarak gelişmeleri düzenleyen, sonuç odaklı, pragmatik, gerçekçi ve en önemlisi vizyoner bir dış siyaset izleyerek varlığını ve gücünü tüm dünyada hissettiriyor.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER