Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Kızılay tarafından Hatayın Yayladağı ilçesine yerleştirilen Suriyeliler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı görmek istiyor


HATAY (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Kızılay tarafından Hatayın Yayladağı ilçesine yerleştirilen Suriyeliler de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı görmek istiyor.
     Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Yayladağı 1 Konaklama Tesislerinde kalan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Kilisteki kampı ziyaret edeceği haberini duyan Suriyeliler, Başbakanın kendilerini de ziyaret etmesini istiyor.
     Suriyenin İdlip kentinden 9 ay önce Türkiyeye gelen ve konaklama tesislerinde kalan Talip Mutap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erdoğanın Kilisteki kampı ziyaret edeceğini televizyondan öğrendiklerini ve buna çok sevindiklerini belirterek, Bize kucak açan, her türlü desteği sağlayan Başbakan Erdoğanı bizler de çok görmek istiyoruz. Umarım Başbakan Erdoğan Yayladağı ilçesindeki kampa da gelir ve bizi ziyaret eder diye konuştu.
     Suriyenin Lazkiye kentinden 4 ay önce Türkiyeye gelen Türk kökenli Muhammed Sahar ise, Başbakan Erdoğanı uzun zamandır beklediklerini ifade ederek, Erdoğanı en iyi şekilde ağırlamaya hazır olduklarını söyledi.
     Sahar, Başbakan ya buraya gelsin ya da bizleri Kilisteki kampa davet etsin. En azından Başbakan Erdoğanı başka kampta da olsa görme fırsatı bulalım. Yeter ki onu bir kez olsun görelim dedi.
     Yayladağındaki kampta kalan Suriyeli çocuklar da, Başbakan Erdoğanın kendilerini ziyareti halinde Türkiyede öğrendikleri halk oyunlarını sergilemek istediklerini söylediler.
     (ET-İSÖ-ZHL-İSA)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER