Suriyedeki olaylar 3üncü yılında

Suriyedeki olaylar 3üncü yılında -Hatayın Yayladağı ilçesindeki çadır kentte kadın ve çocuklar tarafından düzenlenen programda mevlit okutulup, dualar edildi -Çadır kentte kalan Suriyeliler, Beşşar Esedi protesto etti


HATAY (A.A) - Suriyedeki olayların 3üncü yılına girmesi nedeniyle Hatayın Yayladağı ilçesindeki YİBO çadır kentinde kadın ve çocuklar tarafından düzenlenen programda, mevlit okutulup, dualar edildi. Çadır kentte kalan Suriyeliler, Beşşar Esedi protesto etti.
     Suriyedeki olayların 3üncü yıl dönümü, nedeniyle Yayladağı ilçesinde Suriyeli Türkmenlerin kaldığı YİBO çadır kentindeki camide program düzenlendi.
     Suriyeli kadın ve çocuklar tarafından organize edilen program kapsamında çadır kent alanındaki camide mevlit okutuldu. Suriyede hayatını kaybedenler için edilen duaların ardından kadın ve çocuk yaklaşık bin kişi çadır kentteki meydanda toplandı.
     Suriyeliler, ellerinde Türk ve ÖSO bayrağı ile Türkçe ve Arapça Beşşar Esed defol, Artık hürriyet istiyoruz, Şehitlerimiz için ağlıyoruz, Özgürlük hakkımız, hakkımızı alacağız şeklinde sloganlar attı.
     Olaylar nedeniyle 17 ay önce Türkiyeye geldiğini belirten Sait Yasen, Nerede bu İslam ülkeleri. Esede her türlü destek gidiyor. Artık bu katil gitsin ve ülkemize dönelim istiyoruz dedi.
     Kendilerine yardım eden tüm ülkelere teşekkür eden Meryem Ali ise özellikle Türk halkına minnettar olduğunu belirtti.
     Çadır kent sakinlerinden şair Ali Molla Musa da Türkiye için yazdığı şiiri okudu.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Suriyedeki olaylar 3üncü yılında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER