Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesinde aralıklarla top sesleri duyuluyor -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bugün bölge milletvekilleriyle olaylardan etkilenen Ceylanpınarı ziyaret edip incele


ŞANLIURFA (A.A) - Suriyenin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesinde aralıklarla top sesleri duyuluyor.
     Bölgedeki önemli merkezlerin kontrolünü eline geçiren Özgür Suriye Ordusuna yönelik hava destekli operasyonda 6. güne girildi. Gece boyunca aralıklarla devam eden çatışmaların ardından sabah da top sesleri duyuldu. Ordu birliklerinin Rasulaynın güneyindeki bazı noktaları bombaladığı öğrenildi.
     Bu arada Suriye Ordusuna ait bir helikopterin de Rasulaynın üzerinde keşif uçuşu yaptığı görüldü.
     Sınırın karşı tarafındaki bombardıman nedeniyle hafta başına kadar eğitime ara verilen Ceylanpınar ilçesinde tedirginlik yaşayan vatandaşlar ise gelişmeleri sınır hattına yakın yerlerden izliyor. Belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarda ise vatandaşların sınır hattından uzak durmaları konusunda uyarılıyor.
     Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelikin de bugün bölge milletvekilleriyle olaylardan etkilenen sınır bölgesindeki Ceylanpınarı ziyaret edip incelemelerde bulunacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Sait Aydın - Veli Gürgah / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER