Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Koordinatör Vali Dalmaz: -(Rasulayndeki çatışmalar nedeniyle) 5 bin civarında Suriyelinin geldiğini tahmin ediyoruz


ŞANLIURFA (A.A) - Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Haseki kentine bağlı Rasulayn mıntıkasında yaşanan çatışmaların ardından 5 bin civarında Suriyelinin Ceylanpınara geldiğini tahmin ettiklerini söyledi.
     Dalmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rasulayndeki saldırı sonrasında Ceylanpınar sınırında yığılma olduğunu ifade etti.
     Kaymakamlık ve diğer ilgililerin yığılmayı azaltabilmek için çalıştığını, öncelikle Suriyelileri sınırın öbür tarafında tutup, insani yardım yapabilmenin amaçlandığını aktaran Veysel Dalmaz, ancak Ceylanpınarın karşısındaki çatışmaların insanları rahatsız ettiğini ve sınırda yığılma olduğunu belirtti.
     Söz konusu yığılmayı azaltmak için sığınmacıların belli bir yere alındığını ve oradan bir kısmının şehir merkezi ve Viranşehirdeki akrabalarının yanına bir kısmını da Akçakaledeki çadır kentte hazırlanan yerlere nakledildiğini anlatan Vali Dalmaz, şunları kaydetti:
     Türkiyede, yanı başımızda cereyan eden hadiseler... Bu süreci nasıl götürebiliriz bunun gayreti içinde Hükümetimiz. Hele hele sıkıntıya düşen, dara düşenin hep yanında oldu. Gelenler için bizim esas faydamız olması gereken yaralılar, çocuklar, kadınlar ve ihtiyarlardır. Bunlara gereken ev sahipliğini yapıyoruz ve geçici korumaya yapmaya çalışıyoruz. Böyle bir akın zaman zaman oluyor. Daha önce Hatayda da oldu, Akçakalede de oldu, şimdi de sıra buralarda. Maalesef komşuda cereyan eden hadiseler zaman zaman sıkıntıya sokabiliyor ama devletimiz büyük devlet, bu sıkıntılı anları hep beraber çözmeye çalışıyoruz.
    
     -62 yaralı geldi
    
     Koordinatör Vali Dalmaz, Rasulayndaki çatışmalarda dün 62 yaralının geldiğini ve tedavi edildiğini belirterek, durumu ağır olan 1 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.
     Bölgedeki çatışmalardan seken serseri kurşunların, Ceylanpınarda yaralanmalara neden olduğunu da hatırlatan Dalmaz, bu kişilerin aileleriyle de görüşüldüğünü ve gereken yardımın yapıldığını ifade etti.
     Bölgedeki çatışmaların bir an evvel son bulmasını ümit ettiklerini vurgulayan Veysel Dalmaz, Bir an evvel orada demokrasi, özgürlük, barış ve huzur hakim olur, insanlar tekrar yerlerine döner. Biz de onları geçici olarak misafir etmiş oluruz diye konuştu.
     Dalmaz, (Rasulayndeki çatışmalar nedeniyle) 5 bin civarında Suriyelinin geldiğini tahmin ediyoruz dedi.
     Vali Dalmaz, Suriye sınırında güvenlik birimlerinin gerekli tedbirleri aldığını ancak o bölgede yaşayan insanların da uyarıları dikkate alması gerektiğini de kaydetti.
    
     Muhabir: Sait Aydın - Yasin Dikme / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER