Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki olaylarda yaralan 2 Suriyeli Tarsusta tedavi altına alındı -Hatayda yapılan ameliyatla bacağı kesilen 3 yaşındaki Haniyen Zivani adlı kız çocuğu, ikinci ameliyata hazırlanıyor (F


MERSİN (A.A) - Suriyedeki olaylarda yaralandıktan sonra Türkiyeye getirilen 2 Suriyeli, Tarsus ilçesinde tedavi altına alındı.
     Ülkelerindeki olaylarda silahla yaralandıktan sonra Türkiyeye getirilen 3 yaşındaki Haniyen Zivani ile Abdullah İsa (57) kaldırıldıkları Reyhanlı Devlet Hastanesindeki müdahalenin ardından Tarsusa sevk edildi.
     Hatayda yapılan müdahaleyle sol ayağı kesilen 3 yaşındaki kız çocuğu Haniyen Zivani ile karın bölgesinden yaralanan ve ameliyat edilen Abdullah İsa, Medical Park Tarsus Hastanesinde tedavi altına alındı.
     Hastanenin Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Ali Kutta Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yaşındaki Haniyen Zivaninin sol ayağından ateşle silahla yaralanması sonucu 7 gün önce Reyhanlı Devlet Hastanesine kaldırıldığını belirterek, Burada 2 defa ameliyat olmuş. 3 gün önce de sol ayağını kesmişler. Ameliyat alanında çok ciddi enfeksiyonlar var. Kontrol edilemediği için bize sevk edilmiş. Yarın ufak bir operasyon yapıp, oradaki ölü dokuları temizleyeceğiz. Sonra da antibiyotik tedavisine başlayacağız diye konuştu.
     Hastane başhekimi İbrahim Halil Karakan da, Abdullah İsanın 20 gün önce ateşli silah yaralanması sonucu Reyhanlı Devlet Hastanesinde karın bölgesinden ameliyat edildiğini, tedavinin takip edilmesi amacıyla hastanın kendilerine gönderildiğini kaydetti.
     Ayağı kesilen 3 yaşındaki Haniyen Zivaninin amcası Eymen Zivani ise, tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmada, Suriyedeki olayların çok kötü olduğunu ve uçaksavarlarla ateş edildiğini, yeğeninin de bu saldırıda yaralandığını anlatarak, Diğer 3 kardeşi de yaralandı. Suriyede Esed güçleri insanları uçaklarla bombalıyor. Savunmasız insanları vuruyorlar diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan/Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER