Sungu beldesinde açılan Kuran Kursuna ilgi

Sungu beldesinde açılan Kuran Kursuna ilgi


MUŞ (A.A) - Muşun Sungu beldesinde Diyanet Vakfı tarafından başlatılan Her Yaşa Kuran Öğretimi projesi kapsamında vatandaşlar, Kuran eğitimi alıyor.
     Din görevlisi Mehmet Emin Çiftçi tarafından verilen kurs, beldede yaşayan vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
     Kuran eğitime 25 ile 70 yaş arasında vatandaşların katıldığını ifade eden Çiftçi, kursta görsel, sesli ve görüntülü eğitim verildiğini belirtti.
     Çiftçi, şöyle konuştu:
     Kursumuz akşam başlayarak gece geç saatlere kadar devam ediyor. Kursumuza gelen vatandaşları, 2 grup halinde eğitime tabi tutuyoruz. Birinci gruptan 35 arkadaşımız Kuran-ı Kerim okumasını öğrenip, 1. cüzün 15. sayfasına kadar gelmiş bulunmakta. İkinci gruptakilerse, 45 kişiden oluşuyor. Türkiye Diyanet Vakfının hazırladığı elifba dersini Fatih Çolakın sesiyle takip ediyoruz. Cenabı-ı hakkın emir ve buyruklarını yerine getirmek için burada bulunmaktayız. Ancak tek sıkıntımız Kuran kursu yerimizin sıkıntılı olması. Yerimiz olmadığı için kahvede ders vermek zorunda kalıyoruz. Başta kadınlar olmak üzere, çok sayıda vatandaşımız Kuran öğrenmek istiyor. Fakat yer olmadığı için kadınları kursa alamıyoruz.
     Vatandaşların Kuran öğrenme konusunda istekli olduğunu belirten Çiftçi, birinci grubun 25 günde Kuran okumaya geçtiğini, 25 kişinin ise Kuranı bitirmeye hazırlandığını ifade etti.
     Beldede daha önce hafız olmadığı için Kuran dersi alamadıklarını belirten Alican Şavlı (65) isimli vatandaş ise, şimdi köyde Kuran dersi almaya başladıklarını kaydetti.
     Şavlı, Köylülerle hocamızdan ders almaya başladık. Kısa sürede Kuran-ı öğrenmeye başladık ve şu anda okuyoruz. Ancak Kuran kursu için yer olmadığı için akşam saatlerinde kahvede ders alıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Sungu beldesinde açılan Kuran Kursuna ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER