Sumbasta uygulamalı zeytin budama eğitimi

Sumbasta uygulamalı zeytin budama eğitimi


OSMANİYE (A.A) - Sumbasta, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından, zeytin üreticilerine yönelik teorik ve uygulamalı zeytin budama eğitimi verildi.
     İlçe Müdürü Mehmet Özkale, Belediye salonundaki seminerde yaptığı konuşmada, zeytinin tarımsal ve ekonomik öneminin arttığını, kaliteli yüksek verim elde edilmesi için eğitim ve saha çalışmaları yapıldığını belirtti.
     Özkale, bilinçli budamanın kaliteli ürün elde etmek için önemli olduğuna dikkati çekerek, Bu tür seminerleri önemsiyoruz. Bilinçli yetiştiricilere ihtiyacımız var. Hızla artan zeytin alanlarımızdan kaliteli ürün elde etmek zorundayız. Bu nedenle her türlü bilgili, donanımlı yetiştiricilere ihtiyacımız var. Eğitimlere gösterilen ilgiden memnunuz dedi.
     Ziraat Mühendisi Necati Yeşilyurt ve Şeref Eğritaş, budama yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar ile zeytin yetiştiriciliğinde verim ve kalitenin arttırılması için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.
     Belediye Başkanı Mustafa Nuri Nuhoğlu ve zeytin üreticilerinin katıldığı seminer sonrasında Alibeyli beldesinde, zeytin bahçelerinde uygulamalı budama eğitimi verildi.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Sumbasta uygulamalı zeytin budama eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER