Suluovalı iş adamına Yıldırımdan destek

Suluovalı iş adamına Yıldırımdan destek


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Yıldırım, ürettiği sirkeye patent alan iş adamı Ali Ustaya çalışmalarında destek sözü verdi.
     Şehzade Sirkeleri adı altında üretim yapan ve ve ürettiği sirkelere patent alan iş adamı Ali Usta, Yrd. Doç. Dr. Yıldırımı ziyaret ederek destek istedi.
     Yıldırım, kendisini ziyaret eden Ustaya, Amasya yöresine has girişim ve markaların bölgenin tanıtımında çok önemli olduğunu söyledi.
     Hızla artan dünya nüfusuna karşılık gıda sektöründe daralmaların gözlendiğine işaret eden Yıldırım, Çünkü daha çok tüketen bir toplum var. Bunun çaresi tüketim toplumundan üretim toplumuna geçmektir. Üretim tek çaremizdir. Bu noktada özellikle besin ve gıda sektöründe üretim ise hayati önem taşımaktadır. Ayrıca, her bölgenin kendi dinamiklerini harekete geçirerek yeni tat ve markalar ortaya çıkarması pazar gücünü arttırmasına ve özellikle bölge tanıtımında çok etkilidir dedi.
     Yüksekokul olarak kısa vadede gıda ve toprak analiz laboratuvarları kurmayı hedeflediklerini de belirten Yıldırım, şöyle devam etti:
     Suluova bölgesi verimli ve potansiyeli yüksek topraklara sahip. Kurmayı planladığımız laboratuvarlar bu potansiyelin verimliliğini ve etkinliğini arttıracaktır. İlçedeki her türlü girişim ve üretime yüksekokul olarak danışmanlık yapmaya ve desteğe hazırız. Ürünlerinizi yüksekokulumuza kayıt yaptıran her öğrenciye tanıtım amaçlı hediye edeceğiz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
     Usta, ziyarette Yıldırıma, üretimini yaptığı katkısız elma sirkesi, elma pekmezi ve pancar pekmezi mamullerinden oluşan bir hediye paketi sunarak desteklerinden ötürü teşekkür etti.
    
     Muhabir: Murat Arslan / Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek sezen
<< Önceki Haber Suluovalı iş adamına Yıldırımdan destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER