Suluovada sulama birlikleri seçimleri yapıldı

Suluovada sulama birlikleri seçimleri yapıldı


AMASYA (A.A) - Suluovada Yedikır Sulama Birliği ile Sol Sahil Sulama Birliklerinde meclis üyesi seçimleri gerçekleştirildi.
     Seçimlerin 6172 sayılı Sulama Birlikleri Kanunu gereği yapıldığını belirten Yedikır Sulama Birliği Başkanı Erol Özarslan, Çiftçilerimiz ürünlerinin ekim ve hasat döneminde su problemi yaşamadılar. İlçemizde arazi toplulaştırma çalışmaları başladı. Kapalı sulama sisteminin de hayata geçirilmesi için arazi çalışmalarımız devam ediyor. Arazi toplulaştırma ve kapalı sulama sistemi projeleri çok önemli. Ürün kalitesinin artması, su tasarrufu, sulama suyundaki kirliliğin önlenmesi, toprak erozyonunun önlenmesi ve üretimde masrafların azaltılması için bu projelerin hayata geçirilmesi bölgemize çok büyük kazanımlar sağlayacak dedi.
     Suluova Sulama Birlikleri toplantı salonunda yapılan seçimlerde, Suluova Yedikır Sulama Birliğinde 51 ve Suluova Sol Sahil Sulama Birliğinde ise 50 meclis üyesi seçimi yapıldı.
     Seçimlerde sulama birliklerine bağlı toplam bin 946 üye oy kullandı. Seçimler neticesinde meclis üyeliğine seçilen toplam 101 meclis üyesi, ekim ayında yapılacak seçimlerde birlik başkanı ve yönetim kurulunu belirleyecek.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Suluovada sulama birlikleri seçimleri yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER