Suluovada Kütüphane Haftası kutlandı

Suluovada Kütüphane Haftası kutlandı


AMASYA (A.A) - Amasyanın Suluova ilçesinde 49. Kütüphaneler Haftası kapsamında kutlama programı düzenlendi.
     Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları, Öğretmenevindeki programda yaptığı konuşmada, okuyarak yeni bir şeyler öğrenmenin verdiği heyecan ve mutluluk kadar hiç bir şeyin bu heyecan ve mutluluğu veremeyeceğini söyledi.
     Tüm topluma kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Sarıfakıoğulları, Okuma heyecanı ve sevgisi insanlara yeni dünyalara yelken açtıracak derinlikler sunar. Biz ne zaman daha çok okuyup okuduklarımızı yaşama geçirirsek hem bireysel hem de ülke olarak inanın ancak o zaman daha başarılı ve daha müreffeh ve de arzu ettiğimiz hedeflere ulaşmış kabul ederiz kendimizi. Ancak o şekilde tüketici toplumu olmak yerine üretici toplumu haline gelir, büyük ülkelerin önüne geçebilir ve ancak o zaman entelektüel insan birikimimizi daha üst noktalara taşıyıp dünya ile yarışan ve rekabet eden bir ülke konumuna gelebiliriz. Okumak bir zenginliktir dedi.
     İlçede 1960 yılında hizmete açılan Halk Kütüphanesindeki tüm kitapların Milas Otomasyon sistemine aktarılarak internet üzerinden katalog taraması yapılması imkanının sağlandığını belirten Kütüphane Şefi Ercan Topuz, Kütüphanemizde 2012 yılı sonu itibariyle 13 bin 201 kitap mevcut olup kayıtlı üye sayımız ise 2 bin 300dür diye konuştu.
     İlçe Halk Kütüphanesi ile Cumhuriyet Ortaokulunun birlikte düzenlediği kutlama programında gösterilerin yanı sıra 2012 yılı içinde en çok kitap okuyan yetişkin, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyi okuyuculara Kaymakam Sarıfakıoğulları ve protokol tarafından çeşitli ödüller verildi.
     Kitap ve resim sergisinin gezilmesinin ardından ikramlarla son bulan programa, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Yılmaz, İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet İhsan Çekiş, Şeker Fabrikası Genel Müdürü Selahattin Akbel, Suluova SGK Müdürü Ali Köse, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri ile okul öğretmen ve de öğrencileri katıldı.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Suluovada Kütüphane Haftası kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER