Suluovada bu yıl 218 bin 500

Suluovada bu yıl 218 bin 500 dekar tarım arazisinde ekim yapıldı


AMASYA (A.A) - Suluova Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İhsan Çekiş, ilçede bu yıl 218 bin 500 dekar tarım arazisinde ekim yapıldığını bildirdi.
     Çekiş, yaptığı açıklamada, ilçenin 277 bin 70 dekar tarım arazisinin 168 bin dekarlık kısmında sulu tarım, geriye kalan kısmında ise kuru tarım yapıldığını söyledi.
     Mevsimsel yağışların ve mevcut sulama göletlerinin doluluğu nedeniyle bu yıl kuraklık tehlikesinin görülmediğini belirten Çekiş, 2012 üretim yılında ilçemiz tarım alanının 218 bin 500 dekarlık bölümünde tarla bitkileri, 6 bin 700 dekar alanında ise meyve yetiştiriciliği yapılmaktadırdedi.
     Kırk bin nüfuslu ilçenin yarıya yakınının çiftçilikle geçimini sağladığını anlatan Çekiş, şöyle devam etti:
     Çiftçilere daha yüksek verim almaları için ekim, dikim, gübreleme ve ilaçlama gibi konularda teknik bilgi sağlıyoruz. İsteğimiz bilinçli tarım için özellikle gübreleme ve ilaçlama konusunda bize danışılmasıdır. Bilinçli gübreleme için kesinlikle toprak analizi diyoruz. Ayrıca Bakanlığımızın bu konuda dekar başına 2,5 lira desteklemesi mevcut olup, toprak analizi yaptırılması hem ürün artırışına neden olacak hem de toprakların gereksiz yere gübrelenmesinin önüne geçecektir. İlçemiz hayvancılık bölgesi olduğundan yem bitkileri ekilişleri büyük önem arz etmektedir. Bu konuda devam eden yem bitkileri, ekilişlerine yönelik yapılan destekleme için 2012 yılı müracaatları kabul edilmeye başlanmış olup, yem bitkisi ekilişi yapan çiftçilerimizin Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtlarını güncellemeleri ve yem bitkisi ekiliş desteği müracaatlarını yapmaları gerekmekte.
     (MA-ORH)
<< Önceki Haber Suluovada bu yıl 218 bin 500 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER