Suluovada Peygamber Efendimizin Aile Hayatı konulu

Suluovada Peygamber Efendimizin Aile Hayatı konulu konferans


AMASYA (A.A) - Suluova Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Hz.Muhammedin doğum yıl dönümü ve Mevlit Kandili dolayısıyla Peygamber Efendimizin Aile Hayatı konulu bir konferans düzenlendi.
     Suluova Ticaret Meslek Lisesi salonunda gerçekleştirilen konferans, Kuranı Kerim tilaveti ve dernekte eğitim gören öğrencilerin ilahiler seslendirmesiyle başladı.
     İlahiyatçı Yazar Muammer Erdönmez, verdiği konferansta, esas olanın Hz. Muhammedi anmak değil anlamak ve yaşamak olduğunu ifade etti.
     Hz. Muhammedin çocukluk, gençlik, peygamberlik ve evlilik dönemlerinden örneklerle kesitler sunan Erdönmez, Onu anlamak günlere, aylara, yıllara ve yüzyıllara sığmaz. Onu Allah sevmiş ve alemlere rahmet olarak gönderdik demiş. Peygamber efendimiz eşlerine, çocuklarına, torunlarına ve topluluğa daima güzel söyler söylemiş ve güzel davranmış, hiçbir zaman kalp kırmamıştır dedi.
     Erdönmez, sözlerine şöyle devam etti:
     Onun hanesine mutluluk evi, asrına da saadet ve mutluluk asrı denmiştir. Oysa bu asırda evde, çarşıda ve pazarda yangın var. Ondan uzak olan her şey çölleşir. Bu asırda Ondan uzaklaşan evler, sokaklar, şehirler çölleşti. O cahiliye çağına bir güneş gibi doğunca cahiller alim, zalimler adil ve yol kesiciler yol gösterici oldular. Dünya ve insanlık Ona muhtaçtır. Toplumun ve ferdin gidişatı ve mutluluğu aileye bağlıdır. Haneler gül bahçesi olursa çarşı ve sokaklar da gül ve cennet bahçesi olur. Ama evler çirkinlikler yuvası ise toplumlarda öyle olur. Hz. Muhammed (SAV) kişinin dünyadaki cenneti evidir diyor. Dünya ve ahrettin hakkını veren kaliteli ve güzel insanlar ve de aileler olmak için bütün kalpler bir araya gelip tek olacak ve kalplerde de kalbin sahibi olacak.
     Program İlçe Müftüsü Hüseyin Okuşun yaptırdığı salavat ve dualarla son buldu.
     Konferansı, İlçe Emniyet Müdürü Mevlit Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Yılmaz, Suluova Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Şenol Kutucu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Aksu, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileriyle vatandaşlar dinledi.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Suluovada Peygamber Efendimizin Aile Hayatı konulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER