Suluovada, sigarayı bırakma kampanyası düzenlendi

Suluovada, sigarayı bırakma kampanyası düzenlendi


AMASYA (A.A) - Suluova Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Kadir Çolak, Faydası yok zararı çok sloganıyla ilçede sigarayı bırakma kampanyası başlattıklarını bildirdi.
     Çolak, yaptığı açıklamada, kendisinin 21 yıldır sigara kullandığını, bedenime verdiğin zarar artık yeter düşüncesinden hareketle sigarayı bıraktığını açıkladı.
     Türkiyede yaşayanların yüzde 43,6sının sigara içtiğini hatırlatan Çolak, Bu oran erkeklerde yüzde 62,8 bayanlarda ise yüzde 24,3tür. Türkiyede insanların yüzde 10,6sı sigarayla ilişkili nedenlerle ölmektedir. Terörden yılda 2-3 bin, trafik kazalarından 6-7 bin, sigaraya bağlı hastalıklardan ise yılda 35 bin kişi hayatını kaybetmektedir dedi.
     Sigara kullanımına bağlı ölüme yol açan hastalıkların başında kronik bronşit ve akciğer kanserinin geldiğini vurgulayan Çolak, şunları kaydetti:
     Amfizem, kalp enfarktüsü, beyin damar hastalıkları, cinsel fonksiyon bozuklukları, kalp damar hastalıkları, kronik tıkayıcı akciğer hastalıkları gibi daha pek çok hastalık tamamen sigara kullanımından oluşmaktadır. İçerisinde 100ün üzerinde zararlı katkı maddesi bulunan sigaranın zararları sayılamayacak kadar çok. Zararını bilmek yetmez, geri dönüşümsüz hasarını anlamak önemlidir. Araştırmalarda yapılan hesaplamalar gösteriyor ki, günde 15 sigara içen 30 yaşındaki bir insanın normal ömrü, 5 yıl kısalmaktadır.
    
     Muhabir: Murat Arslan / Fatma Kalay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Suluovada, sigarayı bırakma kampanyası düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER