Sultandağında imece usulü mezarlık temizliği

Sultandağında imece usulü mezarlık temizliği


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Sultandağı ilçesine bağlı Dereçine beldesinde Ramazan Bayramının yaklaşması nedeniyle vatandaşlar imece usulüyle mezarlık temizliği yaptı.
     Çamözü Köyü Muhtarı Halil Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çamözü Köyü ile Dereçine beldesinin ortaklaşa kullandıkları belediye şehir mezarlığının imece usulüne göre temizliğini yaparak Ramazan Bayramına hazır hale getireceklerini söyledi.
     Ramazan Bayramı için dışarıdan gelecek misafirlerin mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve sağlıklı bir şekilde yapmaları amacıyla Çamözü köyü sakinlerinin imece usulüne göre temizlik yaptıklarını dile getiren Çoban, şöyle konuştu:
     Dereçine Şehir Mezarlığını Kavaklı Mahallesi, Dereçine beldesi ve Çamözü köyü ortak kullanıyor. Geçtiğimiz yıllarda kuruyan otlardan çıkan yangın nedeniyle birçok ağaç kül oldu. Dereçine Belediye Başkanı Rahmi Akyılın girişimleri ve katkılarıyla bu yıl mezarlığın temizliğini Çamözü köyü sakinleri olarak biz üstlendik ve kuruyan ağaçların temizliğini yaptık. Otlarını biçtik traktörlerle boş olan bölgelere çapa çektik. Hepsi Çamözü köyünden olmak üzere yaklaşık 150 kişinin özverili çalışması sonucu tertemiz bir mezarlığımız oldu. İmece usulüne göre yapılan bu temizlik gelenek, görenek, örf ve adetlerimizin unutulmaması için çok güzel bir örnek. Bu çalışma umarım diğer köy ve beldelere örnek olur.
    
     Muhabir: Sinan Kutlar / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Sultandağında imece usulü mezarlık temizliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER