Sultandağında Değerler Eğitimi Projesi

Sultandağında Değerler Eğitimi Projesi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Sultandağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Değerler Eğitimi Projesi konulu konferans düzenlendi.
     Sultandağı Belediye Düğün Salonunda düzenlenen konferansta konuşan, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Yeşilırmak, değerler eğitiminin bin yıldır bu topraklarda temsilciliğini yaptıkları milli kültürün en önemli ögesi olduğunu, toplumlar olmadan eğitimin eğitim olmadan da toplumların varlığını sürdürmesinin mümkün olmadığını söyledi.
     Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini şekillendiren insanların eğitimciler olduğunu anlatan Yeşilırmak, şöyle konuştu:
     Toplum açısından eğitimin vazgeçilmez 3 temel ve genel fonksiyonu, koruyucu, değiştirici ve geliştirici olması söz konusudur. Koruyucu fonksiyonuyla bireylerin yaşadığı toplumun değerlerini ve kültürünü artırır, değiştirici fonksiyonuyla insanın daha iyi eğlendirir, eğitim yoluyla bireylerde istenilen davranış kalıpları oluştururken mevcut davranışlarda istenmeyenler de değiştirilir. Değerler toplumu olmanın, bilgi toplumu olmanın ve millet olarak bir arada yaşayabilmenin tek yolu eğitimden geçmektedir. Değerler, bir toplumun gerçekleşmesini istediği düşler ve ideallerdir. Değerler, bir toplumun varlığı birliği işleyişi ve devamı açısından o toplumun çoğunluğu tarafından doğrulukları ve gereklilikleri kabul edilmiş temel prensiplerdir.
    
     Muhabir: Sinan Kutlar / Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Sultandağında Değerler Eğitimi Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER