Sülekler Köyünde 29 aileye damızlık düve

Sülekler Köyünde 29 aileye damızlık düve dağıtıldı


ANTALYA (A.A) - Korkuteli ilçesinin Sülekler Köyünde 29 aileye 174 adet damızlık düve dağıtıldı.
     Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteğiyle Korkuteli Sülekler Köyü Sulama Kooperatifince uygulanan Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi kapsamındaki damızlık düve dağıtım törenine katıldı.
     Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, her aileye 6 adet olmak üzere 29 aileye 174 adet düve dağıtımı gerçekleştirildiğini söyledi. Projeye hazırlayanlara teşekkür eden Altıparmak, Sülekler Köyünü iyi tanıdığını, yeşilliğine, verimliliğine ve köy halkının çalışkanlığına her zaman imrendiğini ifade etti.
     Köy halkının ürettikleri ürünleri satabilmeleri için köy yakınında bir pazar alanı oluşturacaklarını dile getiren Altıparmak, Artık global bir dünyada yaşıyoruz. Bu yüzden rakiplerimiz başka ülkelerdeki çiftçiler olmalı. Tarım alanları kaybedildiği takdirde tekrar kazanılması oldukça zor. Bu nedenle toprağı ve hayvancılığı bilen çocuklarımızı, tarımın önemi hususunda teşvik etmeliyiz dedi.
     Altıparmak, bu proje haricinde 2003-2012 yılları arasında Korkuteli ilçesinde bulunan 6 kooperatife yaklaşık 5 milyon lira kredi, yaklaşık bin adet makine, ekipman ve basınçlı sulama sistemiyle ilgili 16 projeye de 10 milyon lira, Sülekler Köyüne ise 400 bin lira hibe sağlandığını kaydetti.
    
     Muhabir: Hüseyin Burak Demirer
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Sülekler Köyünde 29 aileye damızlık düve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER