Sualtı sporları

Sualtı sporları -2012 Kablolu Wakeboard Türkiye Şampiyonası başladı


BURSA (A.A) - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Kablolu Wakeboard (su kayağı) Türkiye Şampiyonası, Sukayparkta başladı.
     Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiyenin ilk kablolu su kayağı tesisi olan Sukayparktaki şampiyonanın açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tesiste 3. Kez Türkiye Şampiyonasının yapıldığını belirtti.
     Dündar, Sukayparkın yapay olarak Avrupada yapılan ilk ve tek tesis olduğunu ifade ederek, Bu tesis ülkemizde diğer illere örnek oldu ve yeni tesisler yapıldı. Ülkemizde dünya ve Avrupa şampiyonaları Sukayparkta yapıldı. Bu spor Türkiye için çok yeni. Yapılan etkiniklerle sporcu sayısının daha da artacağına inanıyorum diye konuştu.
     Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Kablolu Su Kayağı Şampiyonasına 3 ilden 76 sporcu katıldı.
     Şampiyonanın birinci gününde erkeklerde eleme turları yapıldı. Eleme turları, 16 yaş altı ve 16 yaş üstü erkeklerde 4 grupta 2 tur üzerinden yapıldı. Master erkekler kategorisinde ise 2 grupta 2 tur üzerinden yapıldı. Gruplarında ilk iki sırayı alan sporcular yarın final turlarında şampiyonluk için mücadele edecek.
     Şampiyonada yarın erkeklerde final turlarıyla birlikte, bayanlarda, 16 yaşaltı ve 16 yaşüstü müsabakaları yapılacak. Bayanlar, kategorilerinde tek grupta mücadele edecek. Şampiyona sonunda kategorilerinde ilk üç dereceyi elde eden sporcular milli takıma seçilecek.
     Açılış törenine, Sualtı Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Bedri Sincar, İl Temsilcisi Hüseyin Başaran ve takım temsilcileri de katıldı.
    
     Muhabir: Ömer Ercan / Cem Şan
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER