Su ürünleri grubunda pazar arayışı

Su ürünleri grubunda pazar arayışı -İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Kızıltan: -Baltık ülkelerine Letonya üzerinden girmek için katıldığımız fuarda olumlu tepkiler aldık


İZMİR (A.A) - Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Yeni pazar olarak seçtiğimiz Baltık ülkelerine Letonya üzerinden girmek için katıldığımız fuarda olumlu tepkiler aldık dedi.
     Kızıltan, yaptığı yazılı açıklamada, Su Ürünleri Tanıtım Grubu olarak yeni pazar arayışları kapsamında Letonyada düzenlenen Riga Gıda Fuarına çıkartma yaptıklarını bildirdi.
     Letonyada yaygın olarak Baltık somonu ve nehir balıklarının tüketildiğini belirten Kızıltan, Ülkemiz balıkları, tanınması halinde pazarda yer edinilebilir. Burada ülkemizin su ürünlerini sergiledik ve en iyi şekilde tanıtmaya çalıştık. Marketlerde yeni yeni levrek ve çipura satılmaya başlandığına şahit olduk dedi.
     Kızıltan, Letonyanın küçük bir ülke olmasına rağmen Türk su ürünleri ihracat pazarına katkı sağlayabilecek bir potansiyele sahip olduğunu gözlemlediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:
     Yeni pazar olarak seçtiğimiz Baltık ülkelerine Letonya üzerinden girmek için katıldığımız fuarda olumlu tepkiler aldık. Riga Fuarı, 2011 yılında 582 katılımcısı ve 35 bin ziyaretçisi olan bir fuar. Bu yıl ise fuara 376 firma katıldı ve 25 bin ziyaretçi geldi. Burada bulunduğumuz süre içinde pazar olanakları üzerinde araştırma yaptık, ziyaretçilerin ülkemiz su ürünlerine olan ilgileri tespit ettik, ziyaretçilerin talep ettikleri ürünlerle ilgili olan firmalarımızın irtibat bilgilerini paylaştık.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Su ürünleri grubunda pazar arayışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER