SÜ Tıp Fakültesi Hastanesine iki yeni

SÜ Tıp Fakültesi Hastanesine iki yeni sistem


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı bünyesinde yeni hizmete giren, Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) ve 256-kesitli Multidedektör Bilgisayarlı Tomografi (BT) ünitelerinin açılışı törenle gerçekleştirildi.
     Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, törende yaptığı konuşmada, SÜ Tıp Fakültesinde yatırımlara devam ettiklerini, hastalara en iyi hizmet verebilmek için yatırımları sürdüreceklerini dile getirdi.
     Hastaneye iki yeni ünite daha kazandırdıklarını belirten Gökbel, Türkiyede bulunan en iyi cihazları hastaneye kazandırdıklarını aktaran Gökbel, Bu cihazların hastanemize kazandırılmasında emeği geçen SÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Başhekim Doç. Dr. Yaşar Şen ve Radyoloji Anabilim Dalı bünyesinde çalışan bütün personelimize teşekkür ederim dedi.
     SÜ Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Koplay ise yeni hizmete giren cihazlarla ileri düzeyde tanısal görüntüleme yapabildiklerini söyledi.
     Koplay, bu sistemle yetişkin hastalarda 5 saniye kadar kısa bir süre içinde kalp anjiyosunun kolaylıkla yapıldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber SÜ Tıp Fakültesi Hastanesine iki yeni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER