SÜ Kampüsü yeniden düzenleniyor

SÜ Kampüsü yeniden düzenleniyor


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör yardımcıları ile birlikte Diş Hekimliği Fakültesinin akademik kurul toplantısına katıldı.
     Toplantıda konuşan Gökbel, göreve geldikleri günden bu yana gündemlerinde olan konuları değerlendirdi.
     Gökbel, Alaeddin Keykubat Kampüsünü daha da güzelleştirmek için çalışma başlattıklarını ifade etti.
     Kampüsteki ağaçlandırma çalışmalarını artırarak, yolları yayaların lehine olacak şekilde yeniden düzenleneceğini anlatan Gökbel, Kampüs araç trafiğini rahatlatacak düzenlemeler yaparak, otopark alanları oluşturacağız. Ayrıca kampüs güvenliğini artırmak için de girişimlerimiz sürüyor dedi.
     Gökbel, şunları kaydetti:
     Üniversitemiz bünyesinden Meram Tıp Fakültesi, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesinin ayrılması ile ilgili süreç halen devam ediyor. Meram Tıp Fakültesi Hastanesinin ayrılması ile doğan gelir kaybımızı telafi etmek için girişimlerimiz sürüyor. Özellikle BAP gelirlerimizin düşmemesi için tedbirler alıyoruz. İlçelerde bulunan bazı fakülte ve meslek yüksek okullarımızın diğer devlet üniversitesine bağlanması ile ilgili iki üniversitenin oluşturduğu komisyonun çalışmalarından sonuç çıkmadı. Konuyla ilgili iki üniversite arasında imzalanan anlaşmazlık protokolü YÖKe gönderilecek. Bu konudaki kararı Ankara verecek.
    
     Muhabir : Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber SÜ Kampüsü yeniden düzenleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER