STSOdan, CHPye teşekkür ziyareti

STSOdan, CHPye teşekkür ziyareti


SİİRT (A.A) - Siirt Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, CHP İl Başkanlığını ziyaret ederek CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oranın 5084 sayılı Teşvik Kanunu ile ilgili girişimleri nedeniyle teşekkür etti.
     Başkan vekilleri Nedim Kuzu ve Özgür Çalapkuludan oluşan heyet CHP İl Başkanı Nevaf Bileki ziyaret ederek bir süre görüştü. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Nedim Kuzu, görüşmenin bir teşekkür ziyareti olduğunu söyledi.
     Bölgedeki sanayici ve tüccar için çok büyük önem arz eden 5084 sayılı Teşvik Yasasının süresinin 2012 yılı sonunda bittiğini anımsatan Kuzu, şöyle dedi:
     Özellikle 10 kişiden fazla işçi çalıştıran iş yerlerinin daha düşük sosyal güvenlik primi nedeniyle büyük önem arz eden bu yasanın sona ermesi ile bölgemizde işsizlik oranlarında bir yükselme görülecektir. Bu da bölgemiz insanı ve iş hayatı açısından olumsuz bir durum oluşturuyor. Biz bunun önüne geçmek için 5084 sayılı yasanın süresinin uzatılması için girişimlerde bulunduk. Ancak şu ana kadar bir sonuç alamadık. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili sayın Umut Oranın bu konuda yaptığı girişimler bizi çok memnun etti. Bu nedenle sayın Oranın şahsında Bileke teşekkür etmek istedik dedi.
     Bilek de, parti olarak her zaman çalışanların yanında olduklarını ve kayıt dışı işçi çalıştırılmasına karşı olduklarını kaydetti.
     İşsizliğin azalmasına ve özellikle kayıt dışı işçi çalıştırılmasını büyük ölçüde önleyen 5084 sayılı yasının süresinin uzatılmasında büyük yarar gördüklerini anlatan Bilek, Biz de odamızın görüşleri paralelinde bir raporu genel merkezimize sunmuştuk diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber STSOdan, CHPye teşekkür ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER