STKlardan Suriyelilere yardım eli

STKlardan Suriyelilere yardım eli -Sivil toplum kuruluşlarının organizasyonuyla Kiliste kiraladıkları evlerde yaşayan Suriyelilere yaklaşık 100 soba ve 40 ton kömür yardımı yapıldı -Kilis Hicret Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Gezgin


KİLİS (A.A) - Sivil toplum kuruluşlarının organizasyonuyla, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Kiliste kiraladıkları evlerde kalan Suriyelilere yaklaşık 100 soba ve 40 ton kömür yardımı yapıldı.
     Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye gelen ve Kiliste kiraladıkları evlerde kalan ihtiyaç sahibi Suriyelilere esnaf, vatandaş ve sivil toplum kuruluşları sahip çıkıyor.
     İlim Yardımlaşma ve İrfan Derneği (İyi-Der) ile Kilis Hicret Eğitim ve Kültür Vakfının organizasyonuyla, Suriyelilere, kış ayları dolayısıyla soba ve kömür yardımı yapılmaya başlandı.
     Kilis Hicret Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Osman Gezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Kilise gelen Suriyelilere yardım etmek için bir takım çalışmalar yaptıklarını söyledi.
     Havaların soğuduğunu ve soba alamayan Suriyeliler olduğunu anlatan Gezgin, şunları kaydetti:
     Biz sobalarını alamayan Suriyelileri tespit ettik. Bununla ilgili çalışmamızı başlattık. Kardeşlerimize yaklaşık 100 soba ve 40 ton kömür yardımında bulunduk. Tespit ettiğimiz Suriyeli ailelere sobalarını, kömürlerini götürerek, sobaları kurmalarına kadar yardımcı oluyoruz. Bunun yanı sıra Suriyeli kardeşlerimizin barınaklarıyla ilgili sıkıntıları var. Biz dernek ve vakıf olarak Suriyeli ailelerin sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Suriyeli kardeşlerimize her türlü maddi, manevi yardımlarımız devam edecektir.
     Gezgin, yardımları kentte yaşayan hayırsever vatandaşlardan gelen bağışlar ve derneklerinin oluşturduğu bütçelerle gerçekleştirdiklerini, yardımların devam etmesi için her türlü desteği kabul ettiklerini vurguladı.
     Amaçlarının Suriyelilerin mağduriyetini gidermek olduğunu belirten Gezgin, bu tür yardımların devam edeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz - Ahmet Ekinci / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber STKlardan Suriyelilere yardım eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER