Sporda başörtüsü yasağının kaldırılması

Sporda başörtüsü yasağının kaldırılması -Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Akyüz: Türk sporu başörtüsü gerginliğini kaldırmaz


ANKARA (A.A) - Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, Türk sporu başörtüsü gerginliğini kaldıramaz dedi.
     Dünya Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi de olan Abdurrahman Akyüz, yaptığı yazılı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının aldığı başörtüsü serbestliği kararını desteklediklerini belirtti.
     Akyüz, şunları kaydetti:
     Bakanlığın da belirttiği üzere Anayasanın 59. maddesinde Devlet, her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder, devlet başarılı sporcuyu korur şeklinde hangi şartlarda spor yapılmasını gerektiğini belirlemiştir. Şayet başörtüsünü yasaklarsak, yüzde 99u Müslüman olan bir ülkede Anayasa maddesinde de belirtildiği üzere her kitleye sporun yayılması şerhini nasıl yerine getireceğiz- Dini bir emir olan başörtüsüne yasak koyarak bu gençlerimizin spor yapma hakkını elinden almış sayılmaz mıyız- Herkes hak ve hürriyet eşitliğine sahiptir. Dini bir vecibe olan başörtüsüne de hiçbir federasyon zorluk çıkarmamalıdır.
    
     Muhabir: Buğra Ersavaş
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Sporda başörtüsü yasağının kaldırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER