Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası -Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupasında Beşiktaş, Canik Belediye, Kayseri KASKİ ve Samsun Basketbolun yer aldığı B Grubu eleme maçları Konyada oynanacak


KONYA (A.A) - Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupasında Beşiktaş, Canik Belediye, Kayseri KASKİ ve Samsun Basketbolun yer aldığı B Grubu eleme maçları Konyada oynanacak.
     Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Geliştirme Koordinatörü Yusuf Erboy, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Konyada ilk defa yüksek düzeyde bir kadın basketbolu faaliyeti yapılacağını belirtti.
     Konyanın ev sahipliğinde güzel maçların oynanacağını ifade eden Erboy, İnşallah Konyalılar turnuvaya gereken ilgiyi gösterir. Güzel karşılaşmalar olur ve hak eden takımlarımız finallere yükselir. Fenerbahçe ve Galatasaray geçen yıl final oynadığı için statü gereği elemelerde yok. Üç grupta ilk iki sırayı alan takımlar sekizli finallere katılacak. Fenerbahçe ve Galatasaray da finallere katılacak diye konuştu.
     Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Mehmet Can Öztürk ise içinde bulundukları sıkıntının ardından yöneticilerin katkısıyla ligde kaldıklarını belirtti.
     Kadrosunu en son tamamlayan ve henüz eksikleri olan bir takım olduklarını aktaran Öztürk, Şu an takımımız 19,2 yaş ortalamasına sahip. Ne olursa olsun biz Beşiktaşız. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız dedi.
     Samsun Basketbol Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu da Konyada bir turnuvaya katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu vurguladı.
     Beşiktaş ile birlikte kadrosunu en son tamamlayan takım olduklarına dikkati çeken Kalaycıoğlu, kupa ve ligde en iyisini yapmaya çalışacaklarını bildirdi.
     Canik Belediye Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Murat Alkaş ise bir kadın takımıyla ilk resmi maçına çıkacağını, bunun kendisi için ayrı bir keyif olacağını dile getirdi.
     Ligin yeni takımı olduklarını anımsatan Alkaş, Konyadan sekizli final vizesi alarak Samsuna dönmek istediklerini söyledi.
     Kayseri KASKİ Takım Menajeri İbrahim İbar, genç bir kadroyla yeni bir oluşum içinde olduklarını, turnuvayı öncelikle sağlıklı bir şekilde bitirip iyi sonuçlar almayı hedeflediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Mümin Altaş
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER